Øg dine medarbejderes produktivitet og sikkerhed

/ / Blog

De danske virksomheder, fabrikker og lagre er store energiforbrugere. Især fabrikker og lagre har ofte deres belysning tændt 24 timer i døgnet, og har derfor et stort besparelsespotentiale. Ved brug af intelligente dæmpningsteknikker og sensorer, kan man opnå besparelser på 90%.

Investering i energirigtig belysning

Flere og flere virksomheder vælger at skifte deres glødepærer ud med LED-belysning. Denne belysning vil spare virksomheden mange tusinde kroner på strømregningen hvert år, og vil også have en meget længere levetid end den normale glødepære eller halogenpære. Indkøbsomkostningerne er højere i første omgang, men vil hurtigt være tjent ind igen på besparelser, så der er kort tilbagebetalingstid.

95 % af energien som opstår i LED-pæren bliver omsat til lys, så kun 5 % går tabt undervejs. Ved glødepærer, halogenpærer og lysstofrør bliver kun 5-10 % omsat til lys, og hele 90-95 % af energien omdannes til varme.

 

Miljøstyrelsen anbefaler LED belysning 

Der er mange fordele ved at vælge eller skifte til LED belysning, udover besparelserne. LED-pærer indeholder ikke kviksølv, de bruger ca. 25 % mindre strøm, har længere levetid – op til 10-25 år, tænder uden forsinkelser, fungerer fint udendørs da de ikke er temperaturfølsomme, bedre effektivitet samt bedre farvegengivelse og farvetemperatur. De tåler også mange tænd/sluk klik, og bliver mindre varme end glødepærer og halogenpærer. De almene glødepærer har en gennemsnitlig levetid på 1.200 timer, hvor LED-pæren har en levetid på 50.000 timer.

 

En fuldstændig overgang fra glødepærer til LED-pærer, bare hos det private hjem, ville årligt spare samfundet ca. 18 kg kviksølv, ca. 17.000 tons CO2 og strømmen for ca. 115 mio. kr. En enkelt 3W LED-pæres levetid sparer verdenen for ca. 2 tons CO2, fremfor en almindelig halogenpære. Tænk hvis bare 10 % af de danske virksomheder, institutioner og andre former for erhverv skiftede til LED belysning. Tænk hvad det ville gøre for vores samfund, og ikke mindst vores miljø!

 

Den bedste atmosfære i virksomheden

Halogen lysstofrør og glødepærer summer lavt og flimrer på baggrund af AC-strømtilførslen. Effekten af dette på mennesket kan forekomme som hovedpine, migræne, stress og sammenknebbede øjne. LED-belysning har en konstant DC-spænding som mindsker flimren og gør den nærmest ikke eksisterende. Dette er en stor fordel når man skal vælge belysning til sin virksomhed, da man ønsker at give sine kunder og ansatte en behagelig oplevelse.

 

Kontakt os

Ring til os på telefon 31795700, og lad os høre hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *